ER-SE, teknolojiyi en yakında takip ediyor, müşterilerini teknoloji ile buluşturuyor

Kuyumcu Makinaları ve Malzemeleri satışı amacı ile 2001 yılında kurulmuş olan ER-SE firması hakkında bilgi veren, firma sahibi Sedat Şenkaya, Habergold.com'a yapmış olduğu açıklamada; " FirmamızERSEdaha önceki 15 senelik tecrübesini de yapmış olduğu çalışmalarına katarak sektörün ihtiyaç duyduğu ürünlerini yurtiçi ve yurtdışı müşterilerinin kullanımına sunmuştur" diyen Şenkaya, sözlerine şöyle devam etti; "ERSE, Kuyumculuk sektörünün yanı sıra Dental-Medikal-Optik-Kalıp-Pres-Döküm-Bijuteri-Boya-Kimya sektörlerine de Teknik Makina-Sarf Malzeme ve Sistemleri alanlarında hizmet vermektedir.

Kuyumcu Makinaları ve Malzemeleri satışı amacı ile 2001 yılında kurulmuş olan ER-SE firması hakkında bilgi veren, firma sahibi Sedat Şenkaya, Habergold.com’a yapmış olduğu açıklamada; " FirmamızERSEdaha önceki 15 senelik tecrübesini de yapmış olduğu çalışmalarına katarak sektörün ihtiyaç duyduğu ürünlerini yurtiçi ve yurtdışı müşterilerinin kullanımına sunmuştur” diyen Şenkaya, sözlerine şöyle devam etti; "ERSE, Kuyumculuk sektörünün yanı sıra Dental-Medikal-Optik-Kalıp-Pres-Döküm-Bijuteri-Boya-Kimya sektörlerine de Teknik Makina-Sarf Malzeme ve Sistemleri alanlarında hizmet vermektedir.

Firmamız faaliyet alanındaki farklı konularda kaliteyi arttırıcı, üretim maliyetini düşürücü teknoloji ve ürünleri müşterilerinin hizmetine sunmayı hedef seçmiştir.

Firmamız her geçen gün kuyumculuk sektörü için gerekli makine ve teçhizatı teknolojinin olanaklarını kullanarak piyasaya sunacak şekilde çalışmalarına devam etmektedir” dedi.

Ayrıca, teknoloji ilerledikçe kullanılan makineler, malzemeler ve teçhizatların kalitesi artmaktadır diyen Sedat Şenkaya, eski teknolojilerin üstüne piyasamız her geçen gün yeni gelişmelerle ve teknolojilerle ilerlemektedir.

Eskiden döküm yaparken kullanılan santrifüjler yerini artık vakumlu indüksiyonlara bıraktılar buda yapılan dökümün kalitesini arttırmış oldu.

Makineler gelişen teknolojiyle bir çok işi daha kolay yapmamıza olanak sağladı.

Eskiden bir ana kalıp yaptırmak için sadekar’a 1500$ verirken şimdi makineleşmenin getirdiği kolaylıklar sayesinde 3D ve 5D olarak modelleme yapabilir ve daha kısa sürede üretime geçilebiliyor” dedi.

Öteyandan, sektörlün başlıca sorunları arsında yer alan, kalifiye eleman bulma sorununa da eğilen ER-SE firma sahibi Sedat Şenkaya, kaliteli üretim yapmak isteyen her firmanın eğitimli elemanları yanında çalıştırması gerekir diyen Şenkaya; "Bugün artık meslek okullarımızda üniversitelerimizde kuyumculukla ilgili bölümlerde okuyan öğrenci sayısı ciddi derecede artmaktadır. Bu da sektöre bir kalite yükselişi olarak dönecektir. Yalnız sadece eğitimli elemanların olmasının yanında kaliteli makineler,malzemeler ve teçhizatlar kullanmak gerekir. Firmalarımız bunun farkında olmalıdırlar.